Sastanak direktora Begića, ministra Nenadića i čelnika Odbora za žalbe Pere Matijevića
 

Sarajevo, 29. avgust - Direktor Agencije za državnu službu Federacije BiH (ADS (FBiH) mr. Refik Begić danas je održao sastanak sa ministrom pravde i uprave Kantona Sarajevo Mariom Nenadićem i predsjedavajućim Odbora državne službe za žalbe Federacije BiH Perom Matijevićem.

Neposredan povod za sastanak je bio početak realizacije projekta kojim su devet volontera na četiri mjeseca angažirani u ADS-u FBiH i Odboru državne službe za žalbe FBiH, a čiji angažman finansira Ministarstvo pravde i uprave Kantona Sarajevo.

Zajednička ocjena sudionika sastanka je da spomenuti projekat već u startu u cijelosti opravdava očekivanja, a posebno je izraženo zadovoljstvo profesionalizmom koju iskazuju angažirani volonteri.

Sastanak koji je manje-više imao svečarski karakter, iskorišten je i za dogovaranje o budućim koracima u veoma zahtjevnom procesu reforme javne uprave u našoj zemlji.

Pored najbližih suradnika direktora Begića i ministra Nenadića, dijelu sastanka su prisustvovali i angažirani volonteri koji su se zahvalili na pruženoj prilici za sticanje radnoga iskustva.

 
 
Copyright © 2008-2011 NEX Studio. All rights reserved.