Linkovi Kontakt Adresar Štampanje
     
 
Mentorstvo u oblasti trezorskog poslovanja završeno u četiri općine
 

Sarajevo, 4. oktobar - Agencija za državnu službu Federacije BiH (ADS FBiH), počela je sa realizacijom mentorstva na temu ''Trezorsko poslovanje za jedinice lokalne samouprave''.

Svrha programa je pružiti neophodnu pomoć u procesu razumijevanja, uspostave i organizacije trezora u jedinicama lokalne samouprave.

Sadržaj programa mentorstva je fokusiran na praktičan rad kako bi učesnici programa dobili konkretne instrumente koje mogu primijeniti na radnom mjestu. Program mentorstva obuhvatio je sljedeće teme: a) proces uvođenja trezorskog poslovanja: ključni akteri i procesi rada; b) aplikacije trezorskog poslovanja i c) problemi i naučene lekcije.

Mentorstvo je realizirano za četiri jedinice lokalne samouprave: Doboj-Istok, Doboj-Jug, Sapna i Kladanj. Učesnici su pokazali veliki interes za navedenu temu.
U programu mentorstva učestvovalo je 45 polaznika. Pored zaposlenih koji rade u službama za finansije, učestvovali su i ostali zaposleni kao i predstavnici javnih ustanova, eksternih budžetskih korisnika.

Fotografija je sa obuke održane u općini Doboj-Istok.

 
Copyright © 2008-2011 NEX Studio. All rights reserved.