Linkovi Kontakt Adresar Štampanje
     
 
Direktor Begić razgovarao sa zamjenikom koordinatora za reformu javne uprave BiH Feridom Otajagićem
 

Sarajevo, 20. april - U Sarajevu je jučer održan sastanak direktora Agencije za državnu službu Federacije BiH Refika Begića i zamjenika koordinatora za reformu javne uprave BiH Ferida Otajagića. Sastanku su prisustvovali i suradnici direktora Begića i zamjenika koordinatora za javnu upravu Otajagića.

U fokusu sastanka je bilo unapređenje suradnje u procesu reforme javne uprave, promocija ovog procesa, kao i razmjena iskustava.

-U Federaciji BiH smo detektirali veliki broj problema, te smo već inicirali njihovo rješavanje, to jest inicirali smo određene projekte. Međutim, još uvijek politička volja nije sazrela da se svi problemi u javnoj upravu riješe - kazao je direktor Begić.

Pored razgovora o suradnji ove dvije institucije, poseban osvrt je napravljen na reformske projekte koji su u toku ili će biti u narednom periodu implementirani.

-Strateški okvir za reformu javne uprave za period 2018-2022. godina je usuglašen, i to je veoma bitan napredak za BiH. Svi projekti koji su ranije započeti trebaju da se implementiraju nesmetano, a poseban ćemo akcenat staviti na nove projekte, kao i nove inicijative koje bi trebale voditi do realizacije zacrtanih ciljeva iz Strateškog ovkira - konstatirao je Otajagić.

 

 

 
Copyright © 2008-2011 NEX Studio. All rights reserved.